Lokala entreprenörer köper Bull-Olles bageri i Bollnäs av Arla

Lästid
1 min
Publicerad
23 april 2012
Kontakter:
Presskontakt

Det bondeägda mejeriföretaget Arla säljer bageriet Bull-Olles i Bollnäs. Köpare är bageriets nuvarande vd Hans Nilsson och den lokale entreprenören Bernt Larsson. Bageriet kom i Arlas ägo i samband med fusionen med Milko i höstas.

– Det är väldigt roligt och inspirerande att nu få möjlighet att driva Bull-Olles vidare och fortsätta att utveckla verksamheten, säger Hans Nilsson, vd för Bull-Olles och en av köparna.

Hans Nilsson köper Bull-Olles tillsammans med Bernt Larsson, välkänd entreprenör i Bollnäs, som bland annat startade Tönnebro Värdshus för 25 år sedan. De tar formellt över verksamheten den 1 juni. Bull-Olles har 17 anställda och tillverkar främst matbröd, kaffebröd, paltbröd och populära Moas ostkaka. Arla tog över Bull-Olles i samband med fusionen med Milko, som tidigare ägde bageriet.

– Vi på Arla fokuserar på mejeriprodukter och därför är försäljningen ett naturlig steg när vi nu integrerar Milko i Arla. Det känns bra att Bull-Olles köps av två entreprenörer som bättre än oss kan utveckla företaget i framtiden, säger Christer Åberg, vd för Arla i Sverige.

Bull-Olles grundades 1952 av Olle Frisk i byn Hovsätter, Vallsta. 1979 såldes bageriet till Södra Hälsinglands Mejeriförening (SHM) som redan då hade ett eget bageri. När Milko bildades 1991 genom en sammanslagning av SHM och två andra mejeriföreningar följde Bull-Olles med, liksom alltså vid fusionen med Arla förra året.

Det var den 1 november 2011 som de båda bondeägda ekonomiska föreningarna Milko och Arla Foods formellt gick samman. Grundprinciperna i fusionen var att Milkobönderna blev medlemmar och ägare av Arla på samma villkor som de andra Arlamedlemmarna. Milkobönderna fick då också Arlas högre mjölkpris och Arla bildade en Region Nord, där de tidigare Milkobönderna finns representerade.

Ytterligare information om Bull-Olles:
Hans Nilsson, vd för Bull-Olles, 070-391 11 00, hans.nilsson@bullolles.se
http://www.bullolles.se/

Ytterligare information:

Claes Henriksson, presschef, Sverige
Telefon: 070-88 44 290, claes.henriksson@arlafoods.com
www.arla.se, www.facebook.com/arlasverige, twitter: @arlasverige

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av svenska, danska och tyska mjölkbönder. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76