Arla Wellness – ny produktserie för ökad hälsa

Lästid
2 min
Arla Wellness – ny produktserie för ökad hälsa
Publicerad
04 september 2012
Kontakter:
Presskontakt

Hösten och förkylningstider närmar sig. Nu kommer Arla Wellness, ett nytt sortiment mjölkdrycker och yoghurtar med hälsofördelar. De innehåller nyttiga ingredienser som har fått ett EU-godkännande för att få marknadsföras för specifika hälsopåståenden. Dessutom kompletterade med ingredienser som bygger på Arlas 40-åriga erfarenhet och forskning.

Arla Wellness består av yoghurt i både enlitersförpackning och små bägare, drickyoghurt och mjölkdrycker. Alla produkterna innehåller mjölkens alla nyttigheter, och till det har Arla lagt till ännu fler. Man har utgått från de välgörande ingredienser som har fått ett EU-godkännande* för att få marknadsföras med specifika hälsopåståenden. Utöver detta har produkterna kompletterats med ingredienser som bygger på Arlas erfarenhet och forskning, bland annat aktiva laktobaciller som Arlas egen patenterade Lactobacillus casei F19. Arla har över 40 års erfarenhet av att utveckla produkter med särskilda hälsofördelar. Ett exempel är Dofilus som lanserades i början av 80-talet.

Arla Wellness-sortimentet består av tre grupper; Balance – produkter som är bra för magen1, Immune – produkter som är bra för immunsystemet2 och Bone Health – mjölkdryck som är bra för skelettet3.

Produkterna innehåller olika mängder av aktiva bakterier, fibrer, vitamin D, vitamin C och extra mycket kalcium som på olika sätt bidrar till vårt välmående. Vitamin D är ett viktigt vitamin för att immunsystemet ska fungera normalt. Vi här i Norden får dokumenterat i oss för lite vitamin D, särskilt under den mörka tiden på året. Vitamin C är också ett viktigt vitamin för att immunsystemet ska fungera normalt.

Arla Wellness finns i butik från vecka 36.

För mer produktinformation, se relaterat material.

Aktiva bakterier
Balance och Immune yoghurtar innehåller en unik kombination med tre aktiva bakterier: Lactobacillus casei F19, Lactobacillus acidophilus LA-5 och Bifidobacterium lactis BB-12.

Den höga halten av 15 miljarder goda bakterier per 100 ml tar hand om magen. En av bakterierna är Arlas egen patenterade Lactobacillus casei F19 som är mycket bra på att överleva både i produkten och genom hela mag-tarm kanalen. Yoghurtarna innehåller också fibrer. Det finns två typer av fibrer – lösliga och olösliga. I dessa produkter används lösliga som inte ger tuggmotstånd.

Även Balance och Immune mjölkdrycker innehåller aktiva bakterier; Lactobacillus acidophilus LA-5 och Bifidobacterium lactis BB-12. Det är den första mjölkprodukten på marknaden med aktiva bakterier.

*EU-godkännande: vetenskapligt granskat av EFSA, europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, beslutat av EU-kommissionen.

1) Godkänt hälsopåstående: Kalcium bidrar till att matsmältningsenzymerna fungerar normalt.

2) Godkänt hälsopåstående: Vitamin D och C bidrar till att immunsystemet fungerar normalt.

3) Godkänt hälsopåstående: Kalcium och vitamin D behövs för att bibehålla en normal benstomme

För ytterligare information, kontakta:
Annika Strömberg, hälsokommunikatör Arla Foods, tel: 08-677 32 26, 070-603 32 26, annika.stromberg@arlafoods.com

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods på 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76