Arla firar Skolmjölkens Dag med frågesport om mjölkmyter

Lästid
1 min
Publicerad
21 september 2012
Kontakter:
Presskontakt

På onsdag den 26 september firas Skolmjölkens Dag över hela världen. Dagen är ett initiativ från FN som år 2000 utlyste en årlig internationell dag för skolmjölken. I samband med firandet har Arla tagit fram en särskild sajt med frågesport om hälsa och mjölk. Sajten vänder sig till skolor som kan tävla och vinna biobiljetter. Men alla som vill är välkomna att testa sina kunskaper på http://www.arlafoodservice.se/aktuellt/skolmjolkens-dag/.

Skolmjölkens Dag firas alltid den sista onsdagen i september och på onsdag är det för trettonde året i rad. FN-organet FAO (Food and Agriculture Organisation) är huvudansvarig för dagen. Syftet är att länder över hela världen ska kunna utbyta information om skolmjölk, ge råd och hjälp till länder som vill få in mjölk i skolorna.*)
I Sverige har vi serverat mjölk till skollunchen sedan 1946.

Arla väljer att uppmärksamma Skolmjölkens Dag med en frågesport, en ”quiz”, som tar upp flera av de myter som finns om mjölk, hälsa och välmående. Och hur är det egentligen – är det svenskar som dricker mest mjölk? Alla skolor kan vara med och tävla och de fem bästa klasserna vinner biobiljetter till valfri film. Frågesporten tar cirka 20 minuter att slutföra. Mer information och tips hur den kan användas finns på http://www.arlafoodservice.se/aktuellt/skolmjolkens-dag/

Fakta om mjölk

  • 18 av de 22 näringsämnen som vi behöver dagligen finns i mjölk.
  • Protein, kolhydrater, fett, kalcium, vitamin D, vitamin A, vitamin B6, vitamin B12, jod, folat, fosfor, kalium, magnesium, niacin, riboflavin, tiamin, zink och selen.
  • Mjölken är ett unikt livsmedel och innehåller ungefär 100 000 olika komponenter

*) http://www.fao.org/economic/est/est-commodities/dairy/school-milk/13th-world-school-milk-day-wsmd/en/

För ytterligare information, kontakta:
Carina Thorstorp, Concept manager Arla Foods, tel: 08-789 52 05, carina.thorstorp@arlafoods.com
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel: 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76