Barista Fair Trade Coffee vinner Arla Guldko 2012 Bästa Miljöarbete

Lästid
1 min
Barista Fair Trade Coffee vinner Arla Guldko 2012 Bästa Miljöarbete
Publicerad
11 april 2012

Målmedvetet hållbarhetsarbete med allt från lyxigt ekologiskt Fairtrade-kaffe till komposterbart stammiskort tog dem hela vägen fram till toppen. På onsdagskvällen fick Barista Fair Trade Coffee ta emot priset som vinnare av [Arla Guldko 2012](http://www.arla.se/guldko) i kategorin Bästa Miljöarbete. Priset delades ut vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Oj, vad härligt att vinna det här! Vi har jobbat stenhårt med hållbarhet och har nog gjort lite för mycket på en gång. Det har ju gått bra, men vårt tips till andra som vill nå hit är att ta det lugnt och ta ett steg i taget. Det är ingen fördel att dö vacker, säger Björn Almér, VD för Barista Fair Trade Coffee.

Finalen av Arla Guldko 2012 hölls på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin kategori. Juryns motivering till Barista Fair Trade Coffees vinst lyder:

”Betydelsefulla val behöver inte vara stora. Med en tydlig vision och en kombination av nyfikna och medvetna beslut, ger man dagligen människor möjlighet att påverka världen.”

Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, tillverkad i brons av Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, diplom och ett stipendium på 25 000 kr. Övriga deltagare i finalen fick diplom och utbildningsbidrag.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Tävlingen har fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål samt Bästa Matglädjebutik. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Björn Almér, VD, Barista Fair Trade Coffee, tel. 0708-375707, bjorn@barista.cc, www.baristafairtrade.com

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Matglädjeskola: Rydboskolan, Åkersberga, Ingela Oster, tel. 08-540 81 898
Bästa Seniorservering: Danvikshem, Stockholm, Irene Gidlund Granqvist, tel. 08-452 92 29
Bästa Snabbmål: Salads and Smoothies, Malmö, Sammy Challal, tel. 0730-35 10 05
Bästa Matglädjebutik: Coop Extra Danderyd, Stockholm, Mio Svahn, tel. 0739-55 98 49

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Arla Guldko-finalen kan hämtas på Clipsource: www.clipsource.se/p/arla/

Filmer finns också på Youtube www.youtube.com/user/ArlaSverige