Vi vill ha fler goda bakterier – nu kommer Arla a&b-fil

Lästid
1 min
Publicerad
23 februari 2011
Kontakter:
Presskontakt

Intresset för och utbudet av fil och yoghurt med magvänliga bakterier ökar. Sedan 2006 har så kalladeprobiotiska produkter ökat i försäljningsvärde med 38 procent\*. Vecka 6 lanserade Arla en ny fil – Arla a&b-fil. Den innehåller två probiotiska bakterier och finns i smakerna naturell och blåbär/lingon.

Nya Arla a&b-fil innehåller, precis som den populära A-filen, Lactobacillus acidophilus och dessutom även Bifidobacterium lactis. Båda dessa probiotiska bakterier används ofta i yoghurt och i andra livsmedel. Den nya filen finns i två varianter – naturell och smaksatt med blåbär, lingonjuice och socker. Den är gjord på ekologisk mjölk från svenska Arla-gårdar och är lite fetare vanlig fil. Det ger en gräddigare, mild och
nötigare smak, kanske en fil som passar extra bra på frukostbordet.

*) Synovate, mars 2010, kvalitativ undersökning, män och kvinnor 16-65 år.
För mer information:

Produktfakta Arla a&b-fil se www.arla.se/produkter

För mer information:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel: 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727