Tillökning i Bregottfabriken – Bregott mindre, en lättare nyhet

Lästid
1 min
Publicerad
19 januari 2011
Kontakter:
Presskontakt

Nu lanserar Arla Bregott mindre med lägre fetthalt. Den finns i butikerna från och med vecka 6. Bregott har med sin goda smak varit en favorit på de svenska matborden sedan 1969. Under åren har sortimentet bland annat utökats med eko-varianter och med havssalt.

Försäljningen av Bregott har ökat kraftigt under de senaste åren. Med sin naturligt goda smak och bredbarhet har den sin givna plats på matborden. Fler än 7 av 10* svenskar anger smaken som viktigast vid valet av bordsmatfett. Framgången för Bregott under senare år beror också på den positiva trenden att äta fullfeta produkter. Men fortfarande är mer än 50 % av det bordsmatfett som säljs produkter som har en sänkt fetthalt (alla produkter med en fetthalt mindre än 61 %), visar siffror** från undersökningsföretaget Nielsen.

Bregott normalsaltat, mellan och nu mindre

För att möta konsumentefterfrågan lanserar Arla nu Bregott mindre med 43 % fetthalt. Nyheten har samma goda och fylliga smak av Bregott och är ännu lättare att bre på smörgåsen. Undersökningar visar att även lågfettskonsumenten köper Bregott ibland för att unna sig den goda smaken. Bregott mindre gör att de nu kan njuta av Bregott varje dag.

– Vi har prövat oss fram under flera år för att skapa ett lättare alternativ till både Bregott normalsaltat och Bregott mellan. Utgångspunkten var att göra det med samma naturliga råvaror och goda smak, och nu lanserar vi Bregott mindre, en produkt med en betydligt lägre fetthalt, god Bregott-smak och naturligt goda ingredienser så långt det är möjligt med dagens teknik, säger Karin Rosendahl, varumärkesansvarig för Bregott på Arla.

Bregott mindre är tillverkad av smör, rapsolja, vatten, grädde och en nypa salt. På grund av produktens låga fetthalt har en liten del konserveringsmedel (kaliumsorbat) för hållbarheten samt potatisstärkelse för bredbarheten lagts till.

Bregott mindre finns i butik från vecka 6, 2011. Cirkapris är 27 kr för 600 gram och 18,50 kr för 300 gram. Sortimentet består i och med lanseringen av Bregott normalsaltat, extrasaltat, mellan, havssalt, ekologisk och nu nyheten Bregott mindre.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef, Arla, mobil: 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Karin Rosendahl, varumärkesansvarig för Bregott, mobil: 070-848 43 01, e-post: karin.rosendahl@arlafoods.com

För högupplösta bilder: mediabank.arla.net

* Undersökningsföretaget YouGov december 2010

** Dagligvaruhandeln volymandelar i rullande helår vecka 1, 2011 från undersökningsföretaget The Nielsen Company

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76