Arlas produktion av finsk grynost flyttas från Finland till Sverige

Lästid
1 min
Publicerad
19 april 2011
Kontakter:
Presskontakt

Arla Ingmans produktion av grynost (finsk cottage cheese) i Finland flyttas till Arlas anläggning i Skövde. Det samarbete Arla Ingman har i dag med det finska mejeriet Osuuskunta Maitomaa i Finland kring förpackning av mjölk och smörproduktion fortsätter ytterligare två år.

Under våren har Arla Ingman förhandlat med det finska mejeriet Osuuskunta Maitomaa om olika samarbetsalternativ, bland annat produktion av finsk grynost. Vid måndagens förhandlingar med Maitomaa beslutades att Arla i fortsättningen producerar den finska grynosten (motsvarigheten till cottage cheese) på mejeriet i Skövde, Sverige. Det innebär att produktionen i Skövde utökas med cirka 3 000 ton om året.

Den fortsatta priskonkurrensen på mejerimarknaden har påverkat Arla Ingmans lönsamhet. Att centralisera produktionen är för Arla Ingman ett sätt att nå betydliga kostnadsbesparingar och att därmed öka lönsamheten.

– Vår volymtillväxt har varit god, men vi måste hitta kostnadsbesparingar, utan att göra avkall på kvalitet och smak. Det är viktigt, säger Arla Ingmans vd Robert Ingman. Med hjälp av olika effektiviseringsåtgärder garanterar vi också ett konkurrenskraftigare pris för våra mjölkproducenter så att vi kan säkra tillgången på finsk mjölkråvara till våra övriga produkter.

Arla Ingmans personalstruktur påverkas inte av kostnadseffektiviseringen.

Ytterligare information:

Katarina Malmström, presschef, Sverige
Telefon: 070-689 50 59
katarina.malmstrom@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76