Vinnarna av Arla Foods Guldko 2010 har korats

Lästid
2 min
Publicerad
21 april 2010
Kontakter:
Presskontakt

Fem lyckliga vinnare av Arla Foods Guldko 2010 har nu korats. Finalen hölls på onsdagskvällen på Grand Hôtel i Stockholm då de fem vinnarna fick ta emot sina Guldkor. Skebo Herrgård i Uppland, Östergårdsskolan i Halmstad, Nicklagården i Älmhult, Wiggo i Stockholm samt Coop Konsum i Sollefteå tog hem segern i var sin kategori.

De fem kategorierna är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik. Jurygrupperna för respektive kategori hade i år ett tufft jobb att utse en vinnare bland de tre mycket duktiga finalisterna i varje kategori. Nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, speciellt personalengagemang och ett kundorienterat tänkande var viktiga kriterier för att bli en av vinnarna.

Vinnarna får statyetten Guldkon – tillverkad i brons hos Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm – och diplom och stipendium. Övriga deltagare i finalen får diplom och stipendium.

Vinnarna av Arla Foods Guldko 2010 och juryns motiveringar:

Bästa Miljöarbetet – Skebo Herrgård, Uppland

”Personer och företag som vågar ifrågasätta och utveckla sin dagliga verksamhet blir banbrytare. Problem på vägen vänds till möjligheter, steget mellan ord och handling är inte långt. Med övertygelse om sin kvalitet gör man en hållbar produkt och tar bokstavligen ansvar från jord till bord. Tack vare ett stort hjärta sprids ett smittande engagemang från land till stad.”

Bästa Matglädjeskola – Östergårdsskolan, Halmstad

”Med mottot ”ingenting är omöjligt” har de gett matglädjen ett ansikte. De har en stor yrkesstolthet och en enorm arbetsglädje. Maten lagas så mycket som möjligt från grunden trots de stora volymerna. Den är både god och näringsriktig, har rena smaker och så få tillsatser som möjligt. Genom sin lyhördhet har de satt matgästens välbefinnande i fokus. De har skapat någonting helt eget och unikt.”

Bästa Seniorservering – Nicklagårdens kök, Älmhult

”Den positivt och engagerade personalen gör att varje enskild måltid blir till en upplevelse i matglädjens tecken. Ett genomtänkt och kvalitetsmedvetet arbetssätt borgar för att man lyckas erbjuda alla sina gäster ett från grunden tillagat, varierat och mycket välsmakande antal maträtter. Kunskap, kvalitet samt engagemang och nyfikenhet på omvärlden kännetecknar denna verksamhet.”

Bästa Snabbmål – Wiggo That’s a Wrap, Stockholm

”En aktör som ligger helt i linje med den framtida trenden för snabba mål. Här erbjuds finkrogens kvalitet och kunskap i bekväma och välsmakande snabbmåltider. Med känsla för äkta råvara och öppen tillredning, förenas trovärdighet och nytänkande med enkelhet och finess. Denna unga aktör har siktet inställt på stjärnorna, vilket är fullt uppnåbart med detta tidsenliga koncept.”

Bästa Matglädjebutik – Coop Konsum, Sollefteå

”Genom att engagera hela personalen i ett långsiktigt utvecklingsarbete har årets vinnare visat att matglädje kan bli en del av arbetsdagen för hela butiken. På ett enkelt och självklart sätt stödjer recept, matidéer och sambandsexponeringar varandra. Man kommunicerar matglädje från flygbladet till hyllan och visar att det kan vara ett vinnande och lönsamt budskap för alla butiker.”

Mer information finns på www.arla.se/guldko

Kontakt med vinnarna:

Bästa Miljöarbete: Skebo Herrgård, Uppland, Pär-Eric Karlsson, tel 070-777 05 29

Bästa Matglädjeskola: Östergårdsskolan, Halmstad, Jennie Andersson, tel 035-174 494, 076-105 68 51

Bästa Seniorservering: Nicklasgårdens kök, Älmhult, Sofia Herbertsson, tel 0476-554 57

Bästa Snabbmål: Wiggo That’s a Wrap, Stockholm, Nicklas Alm, tel 08-611 22 00

Bästa Matglädjebutik: Coop Konsum, Sollefteå, Mats Berglund, tel 0620-577 01

Övriga finalister, två ytterligare i varje kategori:

Bästa Miljöarbete: MAX Hamburgerrestauranger och ICA Bergsgatan i Sundsvall.

Bästa Matglädjeskola: Runstensskolan i Haninge och Nordhemsskolan i Göteborg.

Bästa Seniorservering: Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux i Bromma och Stiftelsen Danviks Hospital, Danvikshem, i Nacka.

Bästa Snabbmål: Saltå Kafé, Saltå Kvarn i Järna och Vi Sabis Fältöversten i Stockholm.

Bästa Matglädjebutik: ICA Kvantum Kungsmässan i Kungsbacka och ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Högupplösta bilder på vinnare och finalister i alla kategorier kan hämtas på:

http://www.flickr.com/photos/arlafoods/

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Guldkofinalen kan hämtas på:

http://www.clipsource.se/p/arla/

Alternativt kontakta arvid.westfelt@voxpr.se, 070-45 45 211

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76