Ny kokbok med matinspiration från Arla Köket

Lästid
1 min
Publicerad
25 oktober 2010
Kontakter:
Presskontakt

Arla Köket vardag – lättlagade favoriter på max 30 minuter

Nu lanserar Arla kokboken Arla Köket vardag – lättlagade favoriter på max 30 minuter. Boken omfattar 126 snabba, lättlagade recept som gör det enkelt att variera veckomatsedeln. Dagens konsumenter söker gärna inspiration i kokböcker och vill lägga max 30 minuter på matlagning under vardagar*. Arla Köket vardag ges ut av Harlequin förlag och säljs i livsmedelsbutiker och på www.arla.se.

”Vad ska vi laga till middag ikväll?” är en ständig fråga i många hem. När Arla frågade sina 100 000 klubbmedlemmar vilken typ av kokbok de saknade var det just en kokbok som fokuserar på vardagsmaten man ville ha (46 %). Att recepten tar 30 minuter att tillaga har sin bakgrund i en undersökning som visar att konsumenten vill lägga 30 minuter på matlagning under vardagarna*, idag lägger man i genomsnitt 39 minuter.

– Intresset för kokböcker och receptsajter är mycket stort. Trots att det på internet finns tiotusentals recept är det fortfarande kokböckerna som står för den främsta inspirationen i matlagningen*. Vi har gett ut flera populära receptböcker, bland annat Arla Kökets bästa (2007) och Fira! midsommar, jul & påsk (2009). Nu kommer Arla Köket vardag med våra bästa vardagsrecept, en riktig hjälpreda i köket, säger Catarina Molin Österlund, Recipes & Inspiration manager, Arla Foods.

Arla Köket vardag – lättlagade favoriter på max 30 minuter

Kokboken är fullmatad med inspirerande och praktiska recept. Det finns även tips på basvaror att ha hemma i skafferi, kyl och frys för att lättare kunna vara spontan i sin matlagning. Många av de 126 recepten är populära favoriter från www.arla.se och de är alla provlagade i Arla Kökets provkök för att säkerställa att de ger perfekt resultat. Recepten är indelade i kapitel baserade på huvudråvara och typ av rätt: kyckling, fisk, kött, färs & korv, pasta, vegetariskt, soppor, sallader, kalla såser och även efterrätter.

Arla Köket vardag – lättlagade favoriter på max 30 minuter finns till försäljning i livsmedelsbutiker, kiosker och mindre butiker till och med 4 januari 2011, pris 89 kronor, samt på www.arla.se under en längre tid, pris 79 kronor.

* TNS Sifo hösten 2009

Presskontakt: Inger Söderlund

inger.soderlund@arlafoods.com

+4670689 58 84

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76