Arla beslutar om höjd betalning till bönderna, nu med 20,4 öre

Lästid
1 min
Publicerad
19 maj 2010
Kontakter:
Presskontakt

Fortsatt uppgång på Arlas internationella marknader för mjölkpulver och ost samt ytterligare förstärkning av amerikanska dollar och brittiska pund gör att Arla Foods styrelse för andra gången under maj månad höjer betalningen till ägarna. Utvecklingen visar på nyttan av att finnas med många olika produkter på flera marknader runt om i världen. Beslutet är helt i linje med företagsledningens förslag om höjd betalning.

På styrelsemötet onsdagen den 19 maj beslutade Arla Foods styrelse att höja betalningen till ägarna med 20,4 öre från den 31 maj i enlighet med företagsledningens förslag. Arlanoteringen för juni blir 318,9 öre per kilo för konventionell mjölk och 450,7 öre per kilo för ekologisk mjölk (230,4 danska øre per kilo för konventionell mjölk och 288,3 danska øre per kilo för ekologisk mjölk).

– Arla har en stark utveckling och vi känner en trygghet i den strategi vi valt. Den höjda betalningen är välkommen för alla våra medlemmar som pressats hårt under en längre tid, säger Ove Møberg, styrelseordförande för Arla Foods.

Arla Foods koncernchef Peder Tuborgh har tidigare beskrivit bakgrunden till höjningen:
– Arlas intjäning fortsätter att utveckla sig bättre än budgeterat. Framförallt fortsätter den globala marknaden för mjölkpulver och ost att vara en motor för hela mjölkmarknaden. Tillsammans med ökande intäkter från allt starkare amerikanska dollar och brittiska pund ger det oss utrymme för en kraftfull höjning av priset till våra ägare. Det är viktigt att finnas på flera marknader och med olika typer av produkter, säger Peder Tuborgh.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76