Arla höjer betalningen till medlemmarna

Lästid
1 min
Publicerad
18 november 2009
Kontakter:
Presskontakt

Från den 30 november får Arlas medlemmar 13,5 öre mer för mjölken. Det beslutade Arlas styrelse på sitt möte idag.

Nu höjer Arla betalningen till medlemmarna. Den nya Arlanoteringen för december blir 313,1 öre för konventionell mjölk och 444,3 öre för ekomjölk. Bakgrunden är den positiva utvecklingen på industrimarknaden, där framför allt priserna på hel- och skummjölkspulver ökat under de senaste månaderna.

Stigande världsmarknadspriser
Arla höjde betalningen till medlemmarna den 5 oktober, då med 14,9 öre. Den höjningen baserades också på stigande världsmarknadspriser på de så kallade industriprodukterna.

  • Det finns ett stort behov av bättre betalning för mjölken ute hos medlemmarna, och nu kom möjligheten att höja betalningen tack vare den förbättrade situationen på världsmarknaden, säger koncernchef Peder Tuborgh.

Fortsatt tufft år
2009 fortsätter att vara ett riktigt tufft år både för företaget Arla och dess medlemmar, och det är inte något som koncernchefen sticker under stol med.

  • Vi kämpar varje dag för att hålla kostnaderna nere samtidigt som vi måste trycka på gaspedalen för att tjäna pengar på marknaden. Även om industrisidan går bättre så krävs förbättringar av prisnivån till detaljhandeln för att vi ska kunna ge våra ägare en ytterligare förbättrad betalning. Det är ingen lätt sak att genomföra, men vi arbetar hårt på att klara det, säger Peder Tuborgh.

Prognos för årsresultatet ligger fast
Den prishöjning som nu genomförs påverkar inte prognosen om ett årsresultat på cirka 900 miljoner danska kronor.

  • Vi ska hålla den resultatnivån, och det betyder att det finns utrymme för en ordentlig efterlikvid och konsolidering när året är slut, säger Peder Tuborgh.

Läs mer på: http://www.arlafoods.se/News/Arla-hojer-betalningen-till-medlemmarna/

För mer information, vänligen kontakta:
Tobias Wåhlén, Chef Press & Stakeholder Relations, tel: 08-789 51 41 e-post: tobias.wahlen@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76