Nya restaurangen Soup Lounge by Kelda öppnar i Gallerian

Lästid
1 min
Publicerad
25 november 2008
Kontakter:
Presskontakt

Den 27 november öppnar stadens nya vattenhål för alla soppälskare – Soup Lounge by Kelda, belägen i Gallerian på Hamngatan. Soppa är ett måltidsalternativ som växer stort i världsstäder som London, Paris och New York och är en av de tydligaste mattrenderna på väg in i Sverige. Den nya restaurangen erbjuder Stockholmarna möjligheten att köpa ett nyttigt, prisvärt och modernt lunchalternativ.
Nu tar Arlas populära Keldasoppor steget ur hemmen och in i restaurangvärlden. På den nya restaurangen Soup Lounge by Kelda, som öppnar nu på torsdag, har ägarna valt att helt basera sina luncher på soppa från Kelda. – I Sverige är sopptrenden en relativt ny företeelse och möjligheten att köpa bra take-away soppor är idag fortfarande liten i Stockholm trots fördelarna vad gäller konsumtion, näringsinnehåll och pris, sägerMattias Johansson, VD, Soup Stores AB.– Kelda erbjuder ett brett utbud av soppor som ger oändliga möjligheter till variation. Genom att använda dem som bas kan vi erbjuda soppor som är inspirerande, smakrika och nyttiga. Den nya restaurangen drivs av Soup Stores AB och vänder sig till en medveten gäst och serverar god lunchmat av hög kvalitet. Personerna bakom Soup Stores har en lång erfarenhet och djup kunskap om soppor och den svenska soppmarkanden. – För oss är det här ett spännande sätt att kunna erbjuda våra soppor även till lunchgäster mitt i centrala Stockholm, säger Gunilla Blomqvist, Project Manager, Arla.Soup Lounge by Kelda öppnar torsdagen den 27 november 2008 i Gallerian, Hamngatan, och serverar soppor och pasta hela dagen samt frukost, färsk juice och kaffe. En lunch med soppa, bröd och dryck (vatten/mjölk) kostar cirka 65 kronor. Samtliga soppor baseras på Keldas färdiga soppor till vilken kocken adderar ytterligare råvaror för en matig och smakrik soppupplevelse. Arlas koncept Soup Lounge kan även återfinnas på andra ställen över hela landet, bl.a. hos Preem, Rudbeck Skolan i Sollentuna och Högskolerestaurangen i Linköping.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727