Nomineringarna klara till Arla Foods Guldko 2008

Lästid
3 min
Publicerad
27 februari 2008
Kontakter:
Presskontakt

Nu har 15 finalister nominerats till Arla Foods Guldko 2008 – matbranschens Oscar. Finalen sker den 24 april på Grand Hötel i Stockholm. Tävlingen genomförs för nionde året i rad och syftet är att uppmärksamma goda insatser för matglädje och miljöarbete. Årets tävling består som tidigare av fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål samt Bästa Matglädjebutik.

De femton nominerade, tre i varje kategori, kommer från olika landsdelar, från Malmö i söder till Sollefteå i norr. Nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, speciellt personalengagemang och ett kundorienterat tänkande har varit de viktigaste kriterierna för att bli nominerad. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, diplom och utbildningsbidrag. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag.

Nedan är en lista över samtliga nominerade. Mer information och bilder finns på www.arlafoods.se/guldko och www.arlafoods.se/guldkobilder.
Bästa miljöarbete
Restaurangföretaget SSP Sverige - personalens krav och idéer driver miljöarbetet framåt
Clarion Hotel Stockholm - här kan hotellgästen bo ekologiskt
Restaurang Pontus! i Stockholm - krogen med fokus på läcker mat och ekologiskt

Bästa matglädjeskola
Norra Skolan i Vänersborg - restaurang Vänerstrand förgyller barn och vuxnas vardag
Storvretskolan i Tumba - till ”Blå Hallen” är alla barn och vuxna välkomna
Eriksdalsskolan i Stockholm - att vinna elevernas förtroende är receptet för framgång

Bästa seniorservering
Askims Matservice i Hovås - motiverad, utbildad och inspirerad personal lagar mat med kärlek
Tre Stiftelser i Göteborg - stjärnkockar och lyxiga rätter gör måltiden till en stund av njutning
Danvikshem i Stockholm - hemligheten är att alltid ha de boende i fokus

Bästa snabbmål
Jalla Gatmat i Stockholm - snabb mat för alla smaker på liten yta
PrisXtra Söder - snabbmål anpassade till stockholmare på språng
Time i Västra Hamnen i Malmö - snabbmål i trivsam atmosfär lockar 100-tals lunchgäster

Bästa matglädjebutik
COOP Konsum i Sollefteå - engagerad personal och en smula humor ger matglädje
ICA Stop i Täby - ständig jakt på förbättringar ger nöjda kunder
Sabis Fältöversten i Stockholm - daglig inspiration för matglada anställda och kunder

Om Arla Foods Guldko
Arla Foods Guldko, ”matbranschens Oscar”, delas i år ut för nionde året i rad. Syftet är att uppmärksamma särskilda insatser för matglädje och miljöarbete. Arla Foods Guldko ska belöna goda förebilder inom de områden som ligger företaget Arla Foods nära och som är viktiga för samtida och kommande generationer. Tävlingen består av fem olika kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

I arbetet med att utse vinnarna tittar juryn främst på kriterier som nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, ett stort personalengagemang och ett kundorienterat perspektiv. Tre nominerade väljs ut i varje kategori och vinnarna koras vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm den 24 april 2008. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium och diplom. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag.

Kontaktpersoner för de nominerade:

Bästa Miljöarbete
SSP Sverige, Björn Lindström, miljösamordnare, tel: 08-797 97 39
Clarion Hotel Stockholm, kökschef, Johan Florén, tel: 08-462 10 00
Restaurang Pontus!, Stockholm, Andreas Hedlund, kökschef, tel: 0707-39 56 25

Bästa Matglädjeskola
Norra Skolan, Vänersborg, Ewa Glennius, rektor, tel: 0521-271397
Storvretskolan, Tumba, Marianne Anderson, arbetsledande kock, tel: 08-530 62 667
Eriksdalsskolan, Stockholm Ann-Charlotte Strömbäck, kökschef, tel: 08-508 40 565

Bästa Seniorservering
Askims Matservice, Hovås, Margareta Adler, kostchef, tel: 031-3663154
Tre Stiftelser, Göteborg, Linda Martinsson, kostchef, tel: 031-70 42 670
Danvikshem, Stockholm, Ann-Marie Persson, kostchef, tel: 08-452 92 28

Bästa Snabbmål
Jalla Gatmat, Stockholm, Malin Sundell, enhetschef, tel: 070-382 81 25
PrisXtra Söder, Stockholm, Peter Dahlberg, butikschef, tel: 08-442 41 40
Time, Malmö, Johan Hansson, butikschef, tel: 040-23 10 36

Bästa Matglädjebutik
COOP Konsum, Sollefteå, Pontus Rosberg, matchef och säljcoach, tel: 0620-57702
ICA Stop Täby, Stockholm, Jessica Stenström, bröd- och matgruppsansvarig, tel: 08-544 406 80
Sabis Fältöversten, Stockholm, Mickey Lindberg, butikschef, tel: 08-545 856 60

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,6 miljarder kilo och en omsättning på cirka 55,9 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 9 400 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i elva länder och har försäljningskontor i 24 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727