Cultura Dofilus – nu med blåbär och fibrer: Stärk dig inför vintern med snälla bakterier

Lästid
2 min
Publicerad
17 oktober 2006
Kontakter:
Presskontakt

Hösten är här, dagarna blir kortare och förkylningarna avlöser varandra. Ett sätt att stärka kroppens skydd och motståndskraft är att äta livsmedel med probiotiska mjölksyrabakterier. Hela 70 procent av vårt immunsystem sitter i magen och en mage i balans ger därför ökad motståndskraft mot oönskade bakterier. Nu kommer en stärkande yoghurt i ny smak - Cultura Dofilus blåbär fiber, med samma unika och kraftfulla mix av tre aktiva mjölksyrabakterier som övriga smaker i Cultura Dofilus sortiment. Den nya yoghurten är smaksatt med blåbär och innehåller lösliga fibrer från cikoriarot och havre. Yoghurt, fil och fruktdrycker som innehåller vänliga probiotiska mjölksyrabakterier blir allt populärare hos svenska konsumenter. Under senaste året har denna marknad ökat med 5,5 procent*. Smaksatt yoghurt med nyttiga bakterier tycks uppskattas extra mycket. I mars i år lanserades Cultura Dofilus med vaniljsmak som snabbt blev populär hos konsumenterna och bidrog till att Cultura-sortimentet under det senaste halvåret har haft en försäljningsökning med 65 %**. Nu kommer ytterligare en ny smak - Cultura Dofilus blåbär fiber. Förutom nyttiga mjölksyrabakterier innehåller den blåbär och lösliga fibrer - betaglukaner från havre och inulin från cikoriarot. Fibrerna hjälper till att hålla igång magen och fungerar som näring till de snälla bakterierna. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter ca 30 g fibrer per dag och undersökningar visar att 60 % av konsumenterna väljer fiberrika alternativ.*** Ca två dl Cultura Dofilus blåbär fiber ger en fibermängd som motsvarar två dl morötter eller två dl råris. Precis som Cultura Dofilus i smakerna naturell och vanilj, innehåller den nya yoghurten tre mjölksyrabakterier; Lactobacillus casei F19, Lactobacillus acidophilus samt Bifidobacterium lactis. De tre bakterierna bildar tillsammans ett unikt starkt lag av vänliga bakterier - 15 miljarder bakterier per 100 gram yoghurt - som i motsats till många andra bakterier har förmågan att verka länge i magen. Lactobacillus casei F19 är Arlas egen patenterade bakterie, utvald tack vare sina många goda egenskaper som har studerats i ett stort antal vetenskapliga studier. En tallrik eller ca två dl Cultura Dofilus per dag ger ett bra vardagsskydd. Cultura Dofilus blåbär fiber finns i butik från och med vecka 45 och kostar ca 14 kr. Yoghurten säljs i halvlitersförpackning med skruvkork. Källor: *AC Nielsen rullande 4v, **AC Nielsen senaste halvåret 06, ***Ipsos-Eureka aug 2006 • Cultura Dofilus blåbär fiber har en mild smak av blåbär. Tillsammans med andra smaker som t ex ingefära och kardemumma får man spännande och samtidigt nyttiga drinkar. Se bifogat recept. • Fakta om mjölksyrabakterier, fibrer och bakteriernas superhjälte, se bifogat blad. För mer information: Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel: 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com Birgitta Wessman-Neander, Projektansvarig PR Arla Foods, tel: 070-689 54 35 eller 08-789 54 35, birgitta.wessman-neander@arlafoods.com Högupplösta bilder: www.arlafoods.se, klicka på Press och gå till Bildarkiv, eller kontakta Birgitta Wessman-Neander.

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727