Arla Foods i USA

Lästid
1 min
Publicerad
26 januari 2006
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods har ingått ett avtal om att köpa White Clover Dairy i Wisconsin, USA. White Clover Dairy har sedan 1998 producerat havarti och fetaost för Arla Foods, under ett licensavtal. Övertagandet av mejeriet ger Arla kapacitet för en framtida marknadsutvidgning, och tillgång till lokalt producerade specialostar är ett naturligt led i Arlas långsiktiga strategi för USA. Lokalproduktion av vissa specialostar kompletterar Arlas betydande försäljning av ett brett sortiment danskimporterade specialostar i USA. Det aktuella förvärvet har många likheter med köpet av specialostproducenten National Cheese Company i Kanada, som genomfördes i november 2005 – Utvecklingen i Kanada har överträffat våra förväntningar, och gett oss blodad tand för att upprepa succén i USA, säger direktören i Division Översjö, Finn S. Hansen. Arla övertar i och med köpet en produktion av förädlad edamer och gouda, som säljs som högprisostar och därmed passar bra i Arlas nuvarande produktsortiment, som består av havarti, fetaost och blåmögelost. Till att börja med kommer produktionen att vara cirka 5 000 ton ost, men köpet ger möjligheter att också producera andra specialostar, och kapaciteten på anläggningen kan ökas till 15 000 ton. Specialostmarknaden i USA har under de senaste tio åren vuxit med åtta procent per år. Arla Foods har under flera år följt en förädlingsstrategi i USA, som har lett till mycket goda resultat under de senaste åren. Den primära marknaden är detaljsektorn, där Arla är på väg att bygga upp intressanta marknadspositioner för märkesvarorna Rosenborg, Dofino, Denmark’s finest och Lurpak. Presskontakt: Katarina Malmström, Kommunikationschef. tel: +46 (0)8 789 50 59 mobil: +46 (0)70 689 50 59 e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76