Grillad paprika, grekisk feta och svensk siesta!

Lästid
2 min
Publicerad
02 april 2004
Kontakter:
Presskontakt

Nya Arlaköket sänder direkt från olivlunden och uppmanar svensken att flytta ut i solen och låta sig inspireras av det populära medelhavsköket. Samtidigt som inspirations- och receptsamlingen landar i butik kommer två nya produkter som för tankarna söderut; Keso cottage cheese med smak av grillad paprika och Apetina grekisk feta.

I sommar inbjuder Arlaköket till en kulinarisk resa till solens kök. Här bjuds på enkla, lätta förrätter som melon- och färskostfylld prosciutto, grillade rätter som kyckling al limone och grillad fisk med kräft-tsatziki – en ny version av den grekiska yoghurtröran. Här tipsas också om läckerheter som grillad nektarin med Keso cottage cheese, krossade italienska mandelskorpor och hackad choklad. Och för de riktigt varma dagarna svala luncher med grekisk sallad och kall yoghurt-soppa. Dessutom får oliverna, dessa symboler för medelhavsmaten, spela huvudrollen i grytor, sallader och bröd. Och till sist välkomnas alla till ännu fler medelhavsrätter och tips på http://www.arla.se/.

Grillad nykomling med medelhavssmak!
Cottage cheese blir allt populärare och alltfler upptäcker också det smaksatta sortimentet som inbjuder till enkel och god matlagning. Vecka 19 kommer en ny smak, Keso Grillad Paprika, en populär smak i medelhavsköket med brett användningsområde – prova den till grillat, i picknick-baguetten, till sommarsalladen eller varför inte i en god röra. Arlaköket tipsar också om fransmännens stora fyllda portionsbröd, pan bagna, som betyder badande bröd. Skär ett lock på brödet, ta ut inkråmet, fyll med Keso cottage cheese grillad paprika och lite grönsallad. På med locket igen och picknicken är räddad!

Nyhet från Olympus berg
Att svenskarna har lärt sig älska fetaost är tydligt. Fetaostmarknaden har vuxit med nästan 19 % de senaste 12 månaderna och Apetina-sortimenten har under samma tid vuxit med 22 %. Nu utökas det populära sortimentet med den första fetaosten gjord på mjölk från får och getter som betar i trakterna nedanför berget Olympus. Apetina Grekisk Feta, som har en fyllig och aromatisk smak med lätt syrlighet och sälta, kompletterar Apetina Feta som är tillverkad på komjölk med en lite mildare smak. Njut nykomlingen i bitar, med lite ringlad honung över och med rostade pinjenötter och färsk timjan på toppen – en underbar mellanrätt för sommarköket. Eller njut den i en ljummen pastasallad eller i härligt doftande oliv- och timjan-scones.

– Arlaköket 3/2004 ”Solens kök” kommer ut i butik vecka 19
– KESO cottage cheese Grillad Paprika kommer i butik v 19. Fetthalt 3 %. Pris cirka 15 kr/förpackning om 250 g
– Apetina Grekisk Feta finns i butik från v 10. Pris cirka 24 kr/förpackning om 200 g.

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76