Arlas Cultura smakar och gör gott

Lästid
1 min
Publicerad
24 februari 2004
Kontakter:
Presskontakt

Nästa vecka lanseras Cultura, Arla Foods nya nordiska hälsosortiment, i butikernas kyldiskar. Culturaprodukterna innehåller Arlas patenterade aktiva bakteriekultur Lactobacillus casei F19 som är unik genom sin neutrala smak.

Cultura naturell fil och Cultura fruktdryck nypon och blåbär är de första produkterna ut tillsammans med Dofilus som har fått ny dekor och framöver ingår i Cultura-sortimentet. Cultura naturell fil kommer med sin fetthalt på 0,4 procent att vara den smalaste filen som i dag finns på marknaden.

I början på maj kommer även Cultura yoghurtdryck i smakerna tropisk respektive äpple/jordgubb/svartvinbär. Samtliga Culturaprodukter har en Tetra Top skruvkork som går att återförsluta.

Produkterna i Culturafamiljen tillhör kategorin Functional Foods. Gemensamt för Arlas nya sortiment är att samtliga produkter innehåller en aktiv bakteriekultur, som hjälper till att återställa tarmfloran i tarmen, öka magens välbefinnande och bidra till immunsystemets balans. Bakterien, Lactobacillus casei F19, är Arla Foods egen patenterade laktobacill, framtagen efter många års forskning. Den gör det möjligt att producera naturella produkter utan någon som helst bismak, vilket inte finns på marknaden i dag. Det är just när det gäller själva smakupplevelsen i Cultura som Arla bryter ny mark inom området Functional Foods.

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76