Arla Foods utökar produktionen av fetaost

Lästid
1 min
Publicerad
24 juni 2004
Kontakter:
Presskontakt

Styrelsen i Arla Foods beslutade i måndags att bygga ut Bov Mejeri, som producerar fetaost till en snabbt växande marknad. Investeringen uppgår till 65 miljoner DKK. Försäljningen av feta har under de senaste åren ökat kraftigt i hela Europa. Arla Foods har utnyttjat utvecklingen och är nu marknadsledande under märket Apetina i delar av Europa, och med märket Three Cows i Mellanöstern. – Eftersom fetaost är ett tillväxtområde, är vi mycket glada över att vi nu kan öka kapaciteten, säger divisionsdirektör Jens Refslund. Kapaciteten vid Bov Mejeri utnyttjas i dag fullt ut. Beslutet innebär en utökning av kapaciteten med 50 procent. Utbyggnaden av Bov Mejeri ska vara färdig nästa sommar, om allt går enligt planerna. Presskontakt: Katarina Malmström, Presschef tel: +46 (0)8 789 50 59 mobil: +46 (0)70 689 50 59 e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.com Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,6 miljarder kilo och en omsättning på ca 58 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 12 700 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76