Arla drabbas hårt av norsk strejk

Lästid
1 min
Publicerad
12 maj 2004
Kontakter:
Presskontakt

Efter fyra veckors transportstrejk i Norge har Arla Foods dotterbolag tappat stora delar av försäljningen. Det är de norska chaufförerna som kör ut varor från grossisterna till butiker och storkök som strejkar.

Förutom att Arla tappat mer än hälften av den totala försäljningen har man blivit tvungen att kassera ett stort antal varor som överskridit datummärkningen. Nu sätts stora åtgärder in för att försöka sälja produkterna till andra länder.

– Det mest kritiska är att vi samtidigt som strejken bröt ut hade planerat för en tv-reklam för fetaost. Den är nu lagd på is. Det är högsäsong för feta nu och det har redan gått en månad av fetasäsongen så vi kan verkligen tala om ett lönsamhetsras för Arla Foods i Norge.

Just nu finns det ingen lösning i sikte på transportstrejken i Norge. Runt 6 000 människor har skickats hem från sina arbetsplatser som är berörda av strejken.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76