Nyhet som förenklar festmatlagningen – Crème fraiche gourmet

Lästid
2 min
Publicerad
28 januari 2003
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods Crème fraiche-familj växer nu med två nya produkter, Crème fraiche gourmet saffran & tomat och Crème fraiche gourmet bearnaise. Klassiska festsmaker i ny form. Inget krångel, bara att värma och servera till kött, fisk, skaldjur, kyckling. Vecka 10 finns de i butikernas kyldiskar. Redo att förgylla senvinterns och vårens gourmetmiddagar.

Crème fraiche naturell etablerades i Sverige 1981 och blev snabbt och mycket väl mottagen som nyskapande banbrytare i det svenska köket. En produkt som svarade på konsumenternas ökande intresse för produkter som förnyar och dessutom förenklar matlagningen.

Sedan dess har Arlas Crème fraiche sortiment utvecklats och ökat både i popularitet och i antal varianter.
I sortimentet finns idag, förutom Crème fraiche naturell och ekologisk Crème fraiche, två naturella lättvarianter; Lätt Crème fraiche och Mini fraiche, och fyra smaksatta anpassade för vardagsmatlagningen; Crème fraiche franska örter, tomat & basilika, paprika & chili och orientalisk curry. Och nu är det alltså dags för två nya produkter för helg- och festmatlagningen. När man vill unna sig lite extra festligt och gott helt enkelt.

– Många av dagens smaksatta produkter inriktar sig på att underlätta i vardagen. Men varför ska inte helg – och festmatlagningen också få lite hjälp? Crème fraiche bearnaise och saffran&tomat är två nyheter med klassiska festsmaker i ny tappning som gör det enklare att laga till lite lyxigare rätter, berättar Johanna Bengtsson, produktchef Arla Foods.

Två breda smaker
De två smaksättningarna passar till ett brett spektrum av råvaror. Saffran & tomat passar utmärkt till såväl kyckling som till fisk- och skaldjur. Bearnaise är en av svenskarnas favorit bland festsmaker, med en stark anknytning till kött och grillat. En bearnaise lagad från grunden signalerar dock lite krånglighet. Nu är den tiden över och det blir enkelt och bekvämt att bjuda på den klassiska såsen, bara att värma och servera.

Produkterna fungerar utmärkt både i kall och varm matlagning. Båda är kokbara. Förpackade i 2 dl-bägare med en fetthalt på 27- 28 %, pris ca 14 kr/bägare. Finns i butik från vecka 10, 2003.

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76