Kalas, party, middag, mottagning…

Lästid
2 min
Publicerad
28 januari 2003
Kontakter:
Presskontakt

Våren är festernas härliga högsäsong. Påsk, valborg, pingst, dop, bröllop, studentexamen och spontana kalas! Arlaköket 2/2003, kommer vecka 10 med inspiration, recept och praktiska tips om hur man lyckas med festerna – både som värd/värdinna och som gäst!

Guiden för vårens begivenheter är här. För vårmiddagen sittande vid det dukade bordet. För den gående buffén och för den klassiska svenska mottagningen. Arlaköket 2/2003 ger recept och tips för samtliga tre festformer som gör att värden och värdinnan kan njuta av kalaset tillsammans med sina gäster.

– Vi har låtit vårens festligheter inspirera oss och hämtat mycket känslor och ingredienser från medelhavsköket, berättar Regina Johansson, ansvarig för Arlaköket på Arla Foods. Ett gott exempel är vårmenyn med mozzarellapaket på en bädd av skira sockerärtor, saffransdoftande medelhavskyckling och en avslutande fruktsallad med varm, vit chokladsås. Ett annat är bufféfesten för många där gästerna överraskas med bland annat tomat- och fetafoccacia, läcker laxpastrami och gorgonzolafyllda gurkbitar. Säkra succéer!

Traditionell mottagning – nya smaker
Till våren hör också den klassiska svenska mottagningen med mängder av jubilarer. Traditionsriktigt bjuds på smörgåstårta, festliga snittar, bubblande drycker och en dignande kakbuffé som avslutning.

– Svenskarnas troligen största festrätt och mesta klassiker är smörgåstårtan, berättar Regina. Den är en självskriven gäst på den klassiska svenska mottagningen. Men vi har utmanat det traditionella och skapat nytt och spännande. Soltorkade tomater, vitlök, oliver och parmaskinka gör den till en personlig favorit. Även kakbufféen gästas av nya smaker när kanelbullarna ersätts av limesnurror och sju sorters kakor av nötmaränger, cookiesmousse och andra läckerheter.

Bästa tipsen!
Hitta på ett roligt tema och förbered så mycket som möjligt. Ställ in färska blommor i badrummet, ta fram spel, kritor och block till kalasets minsta gäster. Det är några av tipsen från Arlaköket för att förgylla vårens fester. Här finns också goda råd till gästen – hur man blir den perfekte gästen avslöjas… Och festen fortsätter – på http://www.arla.se/ där ännu fler bufféer och menyer, vinförslag samt goda råd och tips finns samlade.

Arlaköket nr 2/2003 ”Fest, fest, fest” utkommer vecka 10.

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef
tel: +46 (0)8 789 58 84
mobil: +46 (0)70 689 58 84
fax: +46 (0)8 20 92 60
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation
tel: +46 (0)8 789 54 35
mobil: +46 (0)70 689 54 35
e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76