Besök av konkurrensmyndigheter

Lästid
1 min
Publicerad
27 juli 2003
Kontakter:
Presskontakt

De engelska konkurrensmyndigheterna undersöker för närvarande marknadsaktiviteter och prissättningar inom den engelska mejeriindustrin, huvudsakligen i norra England.

Utgångpunkten i undersökningarna är att det inte finns något som strider mot gällande lagstiftning.
Arla Foods plc i Leeds har också fått ett oanmält besök av myndigheterna och lämnat ut olika material som myndigheterna krävt att få tillgång till.
– Vi har inte något att dölja och vi kommer självfallet medverka till att få saker och ting klargjorda enligt myndigheternas önskemål, säger koncerndirektör Kim Nielsen från Arla Foods.
Undersökningarna görs av Office of Fair Trading, en instans inom de brittiska konkurrensmyndigheterna. Fusionen mellan Arla Foods plc och Express Dairies plc behandlas separat av Competition Commission, som förväntas komma med ett svar till den brittiska konkurrensministern i slutet av september i år.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76