Arla Foods Guldko 2003

Lästid
2 min
Publicerad
08 april 2003
Kontakter:
Presskontakt

Vinnarna klara.

Årets vinnare av Arla Foods Guldko är nu utsedda. Vid en festlig ceremoni i Berns salonger på torsdagskvällen fick vinnarna sina Guldkor, utdelade av jordbruksminis-ter Ann-Christin Nykvist. Hotel Hilton Stockholm Slussen segrade i två av de fyra kategorierna. Ett pris gick till Vivo-Sabis i Fältöversten och i den fjärde kategorin segrade Stavreskolan i Trollhättan.

För fjärde året i rad var det på torsdagen dags för utdelningen av Arla Foods Guldko. Till årets tävling hade totalt 162 tävlanden anmälts i fyra olika kategorier; Bästa Miljöarbete, Bästa Frukostbuffé, Bästa Matglädjeskola och Bästa Matglädjebutik. Tre tävlingsbidrag i varje kategori nominerades efter noggranna urval till den slutliga finalen. Syftet med tävlingen är att lyfta fram goda förebilder som inspirerar till förnyelse och utveckling inom matkultur och miljö i Sverige.

Vinnarna är:

Bästa Miljöarbete – Hotel Hilton Stockholm Slussen med motiveringen: ”Attityder förändras av dem som vågar lyfta blicken och förändra sitt invanda och förväntade arbetssätt. Med ett väldokumenterat, och i många bemärkelser förstklassigt, program för långsiktig hållbar ekologisk och ekonomisk verksamhet, visar man tydligt att användandet av ekologiska produkter och resurshushållning är lönsamt. Såväl miljö som resultat är varje medarbetares ansvar och visar att begreppet kvalitet kan betyda långt mer än det gängse självklara”.

Bästa Frukostbuffé – Hotel Hilton Stockholm Slussen med motiveringen:

”En stjärna är tänd på den svenska hotellfrukosthimlen. Med en perfekt service, utomordentligt fräscha råvaror, exemplariskt genomtänkt flöde och en behaglig stämningsfull miljö har vi här ett koncept präglat av nytänkande som kommer att stå modell för branschen under lång tid framöver”.

Bästa Matglädjeskola – Stavreskolan i Trollhättan med motiveringen:

”Trots begränsade förutsättningar gör personalens kunskap och positiva attityder att matglädjen lyfter till oanade höjder. Som ringar på vattnet sprider den sig även in i den pedagogiska verksamheten. Se här en matglädjeskola vars grund vilar på långsiktighet och engagemang”.

Bästa Matglädjebutik – Vivo-Sabis i Fältöversten, Stockholm med motiveringen: ”För sin skarpa färskvaruprofil i toppklass där kunnig personal samt mångfald i sortiment och matidéer gör det till en glädje att handla”.

Vinnarna får förutom statyetten Arla Foods Guldko (tillverkad i gedigen brons hos Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm) ett stipendium om 15.000 kronor samt diplom. Övriga nominerade, två ytterligare i varje kategori, får stipendium om 5.000 kronor vardera.

Nominerade förutom vinnarna i respektive kategori var:

Bästa Miljöarbete: Fristads Folkhögskola, Fristad och Coop Forum Kök & Café

Bästa Frukostbuffé: Hotell Winn, Haninge och Scandic Hotel Linköping Väst.

Bästa Matglädjeskola: Grönkullaskolan, Alvesta och Ede Skola, Delsbo.

Bästa Matglädjebutik: Spar Rydshallen, Linköping och Coop Konsum, Strängnäs.

För mer information:

Inger Söderlund, PR-chef

tel: +46 (0)8 789 58 84

mobil: +46 (0)70 689 58 84

fax: +46 (0)8 20 92 60

e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Birgitta Wessman-Neander, PR & Kommunikation

tel: +46 (0)8 789 54 35

mobil: +46 (0)70 689 54 35

e-post: birgitta.wessman-neander@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76