Arla, ekonomisk förening har upphört

Lästid
1 min
Publicerad
24 september 2003
Kontakter:
Presskontakt

Efter drygt 90 år har Arla, ekonomisk förening upphört.

Insatsemissionerna (och de 100 kronor i insats som finns kvar) kommer att betalas ut till medlemmarna som ”förskott i likvidation” under en sexårsperiod. Därför tar det sex år innan Arla, ekonomisk förening försvinner helt. Ur skattesynpunkt förändras ingenting och summan pengar är densamma.

Som kuriositet kan nämnas att Arla, efter den stora fusionen i början av 1970-talet, då Mjölkcentralen och Lantbrukarnas Mjölkcentral, Sydöstmejerier och Örebro-Ortens Mejeriförening gick ihop, var världens största mejerikooperativ med 2,1 miljarder kilo i invägning. Och att 1 800 föreningar direkt eller indirekt fusionerat in i Arla genom åren.
– Arla kommer att överleva, om än i en ny skepnad, fastslog Åke Modig, vice vd för Arla Foods, på det senaste representantskapet.
Beslutet om likvidering innebär att Arla, ekonomisk förening och MD Foods amba försvinner och att alla medlemmar och all invägning går till Arla Foods amba.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76