Arla anmält för ”vilseledande” namn

Lästid
1 min
Publicerad
18 mars 2003
Kontakter:
Presskontakt

Förra veckan anmälde konsumentorganisationen Danmarks Aktiva Konsumenter Arla Foods till Livsmedelskontrollen på västra Jylland. Anledningen var att en ost såldes under namnet ØkoMælk, trots att den innehöll ett färgämne som inte är godkänt för ekologisk produktion.

Aktiva Konsumenter anser att det är grovt vilseledande att använda namnet ØkoMælk när osten inte är ekologisk.
– Vi är besvikna över att Aktiva Konsumenter anklagar Arla Foods för det här. Det var ØkoMælks styrelse som tog beslut om den här osten, långt innan Arla Foods tog över företaget, säger mejerichef Mogens Pedersen.
För att det inte ska finnas några frågetecken om produktens ursprung, har ØkoMælk nu beslutat att inte längre använda namnet ØkoMælk som avsändare på osten.
Arla Foods köpte vid årsskiftet det danska mejeriet ØkoMælk A/S, som väger in 12, 5 miljoner kilo ekomjölk per år.

Presskontakt:
Katarina Malmström, Kommunikationschef.
tel: +46 (0)8 789 50 59
mobil: +46 (0)70 689 50 59
e-post: katarina.malmstrom@arlafoods.comArla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76