Köttfärspaj med oliver

Köttfärspaj med oliver

Enkel köttfärspaj med sälta från oliver och bacon. Servera tillsammans med en god sallad.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (97 st)

Mitt betyg:

Köttfärspaj med oliver

Enkel köttfärspaj med sälta från oliver och bacon. Servera tillsammans med en god sallad.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

  • 2 tomater
  • 15 oliver

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kyl i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt fräsa ca 5 min. Salta och krydda med peppar och oregano. Rör i kvarg och ta det från värmen.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop äggen, rör ner dem i färsen och häll i pajskalet. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Hacka tomater och oliver. Strö dem och ev bladpersilja över pajen vid servering.

Källa:

Rekommenderade produkter