Börekpaj med lamm

Börekpaj med lamm

Gyllenbrun, frasig och god filodegspaj, eller Börek, fylld med smakrik lammfärs, vitost och grovhackad persilja. Servera med en krispig och läcker sallad.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Börekpaj med lamm

Gyllenbrun, frasig och god filodegspaj, eller Börek, fylld med smakrik lammfärs, vitost och grovhackad persilja. Servera med en krispig och läcker sallad.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl plockad bladpersilja
  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk malen spiskummin
  • ½ dl pinjenötter
  • ½ dl torkade tranbär
  • ½ dl vatten
  • 150 g Apetina® vitost
  • salt och svartpeppar
  • 8 ark filodeg
  • 2 tsk sesamfrön
  • ½ tsk paprikapulver

Till servering:

  • mixad sallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persiljan fint. Fräs lök och vitlök i 2 msk av smöret tills de är mjuka. Tillsätt lammfärsen och stek tills färsen är genomstekt. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, pinjenötter, tranbär och vatten. Koka bort vätskan under omrörning. Dra av från värmen och smula ner vitosten och tillsätt persiljan. Blanda och smaka av med salt och peppar. Smält resterande smör i en kastrull. Lägg ut ett filodegsark med den långa sidan mot dig. Pensla med smör och lägg ett filodegsark ovanpå. Lägg ¼ av färsblandningen längs långsidan och rulla ihop. Gör 4 filodegsrullar. Pensla smör i en rund ugnssäker form, ca 30 cm i diameter. Snurra ihop en filodegsrulle och lägg den i mitten av formen. Fyll på med resterande filodegsrullar tills formen är täckt ut till kanten. Pensla med smör och strö över sesamfrön och paprikapulver. Baka i ugnen ca 30 min till en gyllenbrun och frasig yta. Servera med sallad.

Källa:

Rekommenderade produkter