Fyllda smördegspuffar

Fyllda smördegspuffar

40 min Efterrätt
En liten, fräsch äppeltarte med cottage cheese och äppelmos i fyllningen. En lagom munsbit efter en god och mättande middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fyllda-smordegspuffar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175º.
  • Skär smördegen i 12 rutor. Smält smöret och blanda med honungen.
  • Pensla smördegsrutorna med blandningen och lägg ihop dem 2 och 2 på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills puffarna börjar få fin färg.
  • Lyft av locken på de varma smördegspuffarna.
  • Blanda cottage cheese och honung och klicka ut på puffarna, toppa med lite äpplemos och lägg på locken igen.
  • Pudra över florsocker och servera genast.
Klart!

Gör egen smördeg.

Energi:

270 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Smördeg
1 pkt
1½ msk
Flytande honung
1½ msk
Fyllning:
1 dl
Flytande honung
1 msk
Äppelmos
1 dl
Florsocker