Morotsmuffins

Morotsmuffins

35 min Mellanmål Frukost
Morotsmuffins blir saftiga och goda. Gör dessa muffins extra grova med kruskakli och linfrö, så blir de goda till brunch eller helgfrukosten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotsmuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Kärna ur och hacka äpplet. Skala och riv moroten fint.
  • Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör- &rapsolja i äggblandningen.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  • Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i stora muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen 15–17 min.
  • Goda nygräddade med lite smör på.
Klart!

Vill du ha lite grövre muffins, blanda i ½ dl kruskakli. Istället för kanel kan du ta malen kardemumma.

Ingredienser

Äpple
1
Morot
1
Ägg
2
Rårörsocker
1½ dl
2 dl
3 msk
Vetemjöl gärna fullkorn
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Malen kanel
1 tsk
Salt
½ tsk