Äppelkaka med kanel och kardemumma

Äppelkaka med kanel och kardemumma

En saftig och mjuk äpplelkaka med klassiska smaker av kanel och kardemumma. Serveras gärna ljummen med krämig vaniljsås.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (15 st)

Mitt betyg:

Äppelkaka med kanel och kardemumma

En saftig och mjuk äpplelkaka med klassiska smaker av kanel och kardemumma. Serveras gärna ljummen med krämig vaniljsås.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljpulver poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och kardemumma i en bunke. Lägg hälften av äppelklyftorna i botten på en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klicka på smeten och lägg på resten av äpplena. Klicka smöret på äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Servera med vaniljsås.

Källa:

Rekommenderade produkter