Mellanmålsmuffins med äpple och hasselnötter

Mellanmålsmuffins med äpple och hasselnötter

40 min Mellanmål
Dessa muffins är ett perfekt mellanmål före eller efter träning, gärna med mjölk. Fullkornsmjöl ger fibrer och cottage cheese i smeten ger en bra källa till protein.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mellanmalsmuffins-med-apple-och-hasselnotter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Förbered och blanda fyllningen.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, cottage cheese och smör. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner fyllningen.
  • Klicka ut smeten i stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna.
  • Går utmärkt att frysa och enkelt ta med som mellanmål eller återhämtning efter träning.
Klart!

Ingredienser

Ägg
2
2 dl
1½ dl
50 g
Vetemjöl special med fullkorn
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Fyllning:
Finhackade äpplen
2
Malen kanel
2 tsk
Honung
2 msk
Hackade hasselnötter
1 dl