Apfelstrudel

Apfelstrudel

Apfelstrudel är ett välkänt Österrikiskt bakverk. Strudeln blir bäst med syrliga äpplen och är allra godast ljummen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (46 st)

Mitt betyg:

Apfelstrudel

Apfelstrudel är ett välkänt Österrikiskt bakverk. Strudeln blir bäst med syrliga äpplen och är allra godast ljummen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 3 syrliga äpplen
  • 1½ dl blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och pistaschnötter
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl russin
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g
  • 1 ägg

Servera med:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och tärna äpplena. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, russin och kanel. Rulla ut degen på plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen på ⅔ av smördegen och rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på plåten. Servera med vispad grädde och pudra ev med florsocker.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 468 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 25 g
Skriv ut