Lyckas med julgodiset

Längtar du efter den perfekta knäcken? Eller undrar du hur tryfflarna blir sådär perfekt krämiga och ändå fasta? Vår provkökskock Lotta visar dig tipsen och trixen hur du lyckas med julens godaste godis.

SÅ LYCKAS DU MED JULGODISET

Ingen jul utan magiskt julgodis. Längtar du efter den perfekta knäcken? Eller undrar du hur tryfflarna blir sådär perfekt krämiga och ändå fasta? Lotta Bäckman, kock i Arla Köket, har samlat våra bästa tips för att lyckas med det som enligt många är julens höjdpunkt. Lär dig hur du får kolan lagom seg, hur du slipper spill när knäckformarna ska fyllas och hur du kokar den perfekta fudgen.

God jul från oss på Arla

PERFEKTA KNÄCKEN

Du vet säkert att knäcken blir hårdare ju längre den får koka. Men visste du att den även smaken ändras ju varmare smeten får bli? Lär dig allt om hur du lyckas med knäcken.

SEGASTE KOLAN

Visste du att det är mycket lättare att klippa kolan än att skära den? Det och mycket mer berättar vår kock Lotta om i filmen om hur du lyckas med julens godaste kola.

GODASTE FUDGEN

Tricket för att få den rätta, lite mjukare konsistensen på fudge är att blanda ner lite choklad och smör när den kokat klart. Vår kock Lotta ger dig alla knepen för hur du får till den godaste fudgen.

KRÄMIGASTE TRYFFELN

Att smälta chokladen i vattenbad är alldeles onödigt. Hacka istället chokladen och häll kokande grädde över så smälter den ändå. Detta tips och många fler för att lyckas med julens tryffel får du här.

 

Baconkola - julens galnaste godis

TIPS PÅ JULGODIS