Glutenfri kladdkaka med kokos

Glutenfri kladdkaka med kokos

En glutenfri kladdkaka med kokos istället för ströbröd i formen som även ger god smak till kakan. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (300 st)

Mitt betyg:

Glutenfri kladdkaka med kokos

En glutenfri kladdkaka med kokos istället för ströbröd i formen som även ger god smak till kakan. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 2 dl strösocker
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl mjöl, glutenfritt
  • 2 ägg
  • 150 g Arla® Svenskt Smör, smält
  • 1½ dl hackad schweizernöt
  • 2½ dl marshmallows mini
  • kokosflingor till att bröa formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ner ägg och smör och rör till en jämn smet. Vänd ner choklad och marshmallows. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 33 g
Skriv ut