Fransk chokladtryffel
Betyg  (110 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Fransk chokladtryffel

Klassiskt franskt recept på en liten chokladtryffel. Oemotståndligt god med mustig smak av choklad och eget val av likör eller annan smaksättning.

Receptet gäller för 40 bitar

Ingredienser

  • 1 12 dl Arla® vispgrädde
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 300 g mörk choklad ca 50% kakaohalt
  • 2 msk konjak
  • kakao

Gör så här:

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Rör i konjaken. Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim. Rulla tryffeln i kakao. Förvara i kylen.

Tips:

Konjak kan bytas ut mot likör.

Källa:

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 7 g