Rabarberpaj med smuldeg

45 min Dessert Efterrätt
Rabarberpaj med smuldeg

Lättlagad rabarberpaj med smuldeg och smak av kanel. Servera gärna med vispad grädde eller glass, garanterat succé!

Ingredienser

Rabarber
500 g
Potatismjöl
½ msk
Malen kanel
1 tsk
Strösocker
4 msk

Deg:

Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1½ dl
Strösocker
½ dl
125 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

455 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,5 g
Protein: 4,6 % 5,2 g
Fett: 51,6 % 26,5 g
Kolhydrater: 43,8 % 49 g
https://www.arla.se/recept/rabarberpaj-med-smuldeg/