Arlabloggen

Arlas ekomjölk nu i Mellanöstern

Mjölk under varumärket Arla Organic® finns nu i dagligvaruhandeln i hela Förenade Arabemiraten. Lanseringen är en del av Arlas affärsstrategi: att vara det största ekologiska mejerivarumärket i Mellanöstern och Nordafrika år 2020. Arla har även planer på att expandera till Saudiarabien och Kuwait under 2018.

Arla Foods, som  är både världens och Sveriges största största tillverkare av ekologiska mejeriprodukter, har lanserat sin första ekologiska mjölk i Mellanöstern, företagets största tillväxtmarknad utanför Europa, vilket är en viktig milstolpe på tillväxtagendan.

Lanseringen av mjölk av märket Arla Organic® i Förenade Arabemiraten utgör en del av det bondeägda företagets ambitiösa affärsstrategi, nämligen att vara det största ekologiska mejerimärket i Mellanöstern och Nordafrika år 2020. Arla har även planer på att expandera till Saudiarabien och Kuwait år 2018.

"Mjölkbönderna får allt bättre betalt – men ändå klarar inte de svenska lantbrukarna att få fram tillräckligt med mjölk. När mejerikoncernen Arla därför satsar på ekologisk mjölk till Förenade Arabemiraten är det dansk mjölk i paketen." läs mer på DN