Arlabloggen

"Efter en lång period av skriande brist på ekoråvara har Arla nu gott om ekomjölk igen"

"Efter en lång period av skriande brist på ekoråvara har Arla nu gott om ekomjölk igen och har börjat planera för såväl offensiva kommunikationssatsningar som lanseringar av nya produkter. " skriver Ekoweb.nu

"I dagsläget finns ca 400 svenska ekologiska Arlagårdar. Efter en period av stor brist på ekologisk mjölkråvara ställer nu 80 Arlagårdar om till ekologisk produktion under 2017 och 2018. Arla har under första halvåret 2017 därför kunnat öka sin invägning av ekologisk mjölk.

- Den ekologiska mejerimarknaden, främst vad gäller mjölk, fil och yoghurt, är en mogen marknad. 2015 drog mjölken ett fantastiskt lass i den historiskt snabba ekoutvecklingen på svensk marknad. Så det är från höga nivåer och relativt hög marknadspenetration som Arla nu vill fortsätta öka andelarna. Det är idag många aktörer som slåss om butiksutrymmet och vi vill naturligtvis värna om att våra svenska ekologiska marknadsledande produkter kan få det utrymme som dom förtjänar." säger Ann Freudental ansvarig för eko på Arla.

Läs hela artikeln på Ekoweb.nu