Han är nu högsta hönset i Bregottfabriken

Lästid
1 min
Martin Drobena ingår i Arlas ledningsgrupp för mejerier i Sverige och Finland och rapporterar till Søren Jensen, ansvarig för mejeriverksamheten i de båda länderna. Foto: Arla. Martin Drobena ingår i Arlas ledningsgrupp för mejerier i Sverige och Finland och rapporterar till Søren Jensen, ansvarig för mejeriverksamheten i de båda länderna. Foto: Arla.
Publicerad
09 juli 2025
Kontakter:
Presskontakt

I början av maj tillträdde Martin Drobena som ny chef för Arlas mejeri i Götene. – Det känns otroligt spännande att få leda en så stor och mångsidig verksamhet, som dessutom har en central roll både inom Arla och för Sveriges livsmedelsproduktion och beredskap, säger han.

Inom Arla är det ett välbekant ansikte som nu leder bondekooperativets största mejeri i Sverige. De senaste fem åren har Martin Drobena varit chef på Arlas mejeri i Jönköping. Cv:et rymmer också en masterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från S:t Kyrillos och Methodius universitet i Slovakien samt ledande befattningar inom hygien- och hälsobolaget Essity.

– Det viktigaste jag tar med mig är insikten om vilken kraft som finns i delaktighet – när medarbetare känner sig involverade blir allt både enklare och bättre. Jag ser fram emot att bygga vidare på det tillsammans med kollegorna i Götene och att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på arbetsmiljö, hållbarhet och att skapa värde för våra ägares mjölk.

Arla Götene är en strategiskt viktig anläggning och en knutpunkt i kooperativets svenska verksamhet. De senaste åren har Arla investerat drygt 700 miljoner kronor i mejeriet för att öka kapaciteten och trygga tillgången till svenskproducerade mejeriprodukter.

– Mejeriet i Götene har en nyckelroll i vår verksamhet och vi är väldigt glada att ha Martin på plats. Han har både erfarenheten och engagemanget, och det är särskilt värdefullt att han redan känner Arla väl, säger Søren Jensen, ansvarig för Arlas mejerier i Sverige och Finland.

Fakta om Arla Götene

Götene mejeri har anor från 1897 och är i dag en av Arlas största anläggningar. Cirka 1 miljon kilo mjölk tas emot per dag och totalt vägs ungefär 400 miljoner in varje år. Här tillverkas bland annat Bregott – runt 190 miljoner paket per år – och populära ostar som Billinge och Wästgöta kloster. På området finns också en pulveranläggning, ett höglager samt en ostförädlings- och distributionscentral. Mejeriet har cirka 450 anställda och produktionen pågår dygnet runt, året om.

Presskontakt

Arla Sveriges presstjänst
Arla Sveriges presstjänst SEpress@arlafoods.com 070-884 42 90
Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige 072-724 70 76