Växtbaserade nyheter på svensk havre – nu presenteras Arla JÖRD®

Lästid
1 min
Premiär för svenskodlad storsatsning från växtriket. Foto: Arla
Publicerad
13 februari 2024
Kontakter:
Presskontakt

Växtbaserade produkter har blivit allt mer populära de senaste åren. Nu lanseras Arla JÖRD®, ett nytt varumärke med välsmakande produkter som gör det ännu enklare för fler att välja växtbaserat. Arla JÖRD® finns i butik från vecka 7 med sex nya produkter gjorda på svensk havre – perfekta till kaffet, frukosten eller mellanmålet.

Arla JÖRD®-sortimentet tillverkas av 100 procent svensk havre. Produkterna är berikade med fibrer, vitamin D och folsyra (B9). Arla JÖRD® passar alla som vill njuta av goda växtbaserade produkter, och kan konsumeras som de är eller användas i kaffe, smoothies, bakning eller matlagning.

– Med Jörd vill vi erbjuda det bästa från växtriket – gott, näringsrikt och gjort på hundra procent svensk havre. Vi har jobbat mycket med att hitta den bästa produktmixen och godaste smakerna. Nu ser vi fram emot att svenskarna äntligen ska få prova, säger Haoran Guan, ansvarig för Arla JÖRD® i Sverige.

Lanseringen av Arla JÖRD® är ett resultat av att allt fler konsumenter efterfrågar växtbaserade alternativ i sin kost.

– Mjölk är och förblir kärnan i Arlas verksamhet. Men vi vet att många konsumenter i dag använder både mejeri- och växtbaserade produkter. Vi vill självklart erbjuda ett så brett sortiment som möjligt till våra kunder och ge konsumenterna möjlighet att välja ett varumärke de redan gillar från hyllan när de vill ha växtbaserat. Och oavsett vilken produkt från oss du väljer, så stöttar du svenska bönder och svenskt lantbruk, säger Cecilia Kocken, vd för Arla Sverige.

Produktinformation

  • Arla JÖRD® havredryck. Använd Arla JÖRD® havredryck i smoothien, matlagningen eller bakningen, häll över flingorna eller drick väl kyld som den är. Arla JÖRD® havredryck har högt havreinnehåll och är berikad med fibrer, vitamin D, och folsyra (B9).

  • Arla JÖRD® Barista är en krämig havredryck som är skapad tillsammans med erfarna baristor för att vara perfekt till kaffe och latteart, eftersom den är både god och enkel att skumma. En produkt som passar lika bra att ha hemma som i den professionella restaurang- eller caféverksamheten. Smaken, som framhäver kaffet utan att ta över, gör att den passar lika bra i varma som kalla favoritdrycker. Förutom att den har lång hållbarhet så är Arla JÖRD® Barista även berikad med fibrer, vitamin D, och folsyra (B9).

  • Arla JÖRD® syrad havreprodukt. Perfekt att kombinera med favoritgranolan till frukost. Använd i en smoothie med frukt och bär, eller njut av den som mellanmål. Arla JÖRD® syrad havreprodukt innehåller levande kulturer och är berikad med protein, fibrer, vitamin D, och folsyra (B9).

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76