Nu lanseras KESO® Cottage cheese crushed med smak av lök

Lästid
1 min
Foto: Arla.
Publicerad
20 maj 2024
Kontakter:
Presskontakt

Förra året presenterade KESO® Cottage cheese en ny finkornig och krämig variant av KESO® under namnet Crushed. Nu utökas Crushed-sortimentet med en helt ny smak: lök. Nyheten har en mild och naturlig smak av lök och passar perfekt på mackan, i wraps eller som tillbehör till varma och kalla rätter. KESO® Cottage cheese crushed lök finns i matbutikernas kylar från vecka 20.

– Att använda KESO® i mat har varit populärt länge och med vårt Crushed-sortiment har det blivit ännu lättare att variera och experimentera i köket. Det känns därför extra kul att utöka sortimentet med KESO®Crushed lök som är en riktigt mångsidig smak som vi tror många kommer att uppskatta. Det är en finkornig cottage cheese där ostkornen har krossats för en krämig och slätare textur och med en mild och god smak av lök. Tack vare sin konsistens är den perfekt att bre på mackan, använda som dipp eller som ett krämigt tillbehör när du vill addera något gott och proteinrikt på tallriken, säger Lisa Engström, ansvarig för KESO® på Arla.

Nya KESO®** ** Cottage cheese crushed lök är finkornig och passar perfekt som en proteinrik ingrediens i matlagningen eller som tillbehör. Den milda löksmaken kombinerat med den släta konsistensen gör att KESO® Crushed Lök är mångsidig och passar perfekt i kalla såser, i pajfyllning, som dipp eller pålägg. Sedan tidigare finns även KESO® Crushed naturell och KESO® Crushed paprika & chili.

KESO® Cottage cheese crushed lök innehåller 12 gram protein per 100 gram och har en låg fetthalt på 2,4 procent.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76