Inger-Lise Sjöström ny vice ordförande för Arla

Lästid
1 min
Inger-Lise Sjöström på gården i Kolmården i Östergötland. Foto: Arla
Publicerad
29 maj 2024
Kontakter:
Presskontakt

Arlas styrelse har i dag utsett Inger-Lise Sjöström från Kolmården i Östergötland till ny vice ordförande för Arla. – Jag är både glad och stolt över utnämningen. Arla är ett starkt företag med höga ambitioner och 8 000 ägare i sju länder. Tillsammans med resten av styrelsen och företagsledningen ser jag nu fram mot att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla vårt fina företag, till nytta för både nuvarande och kommande generationer av mjölkbönder, säger hon.

Inger-Lise Sjöström utsågs i dag, den 29 maj, till ledamot och vice ordförande i Arlas styrelse på representantskapets möte i Köpenhamn.

Samtliga styrelseledamöter från Sverige – Daniel Halmsjö, Gustav Kämpe, Inger-Lise Sjöström och Marita Wolf – är omvalda för perioden 2024–2026.

Även Arlas ordförande Jan Toft Nørgaard, Danmark, är omvald för kommande period.

– Jag är glad för det fortsatta förtroendet som styrelsens ordförande och ser fram mot ett fint samarbete med Inger-Lise Sjöström. Vi har redan jobbat tillsammans i styrelsen i flera år och kommer att bli ett starkt team som kompletterar varandra. Vi kommer att fortsätta det fokuserade arbetet för att skapa tillväxt och ett starkt kooperativ tillsammans med de övriga styrelseledamöterna, säger han.

Inger-Lise Sjöström är 50 år gammal. Hon driver en mjölkgård i Kolmården tillsammans med maken Per Pettersson. På gården finns 70 kor plus entreprenadverksamhet. Arlas nya vice ordförande har varit mjölkbonde sedan 1994 och har suttit i styrelsen sedan 2017. Hon är även styrelseledamot i Global Dairy Platform och Svensk Mjölk.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76