Historisk uppdatering i Bregottfabriken: tre nya storlekar

Lästid
1 min
Storleken på Bregottförpackningarna ändras för första gången sedan lanseringen 1969. Foto: Arla
Publicerad
23 januari 2024
Kontakter:
Presskontakt

Bondeägda Arla förändrar sina klassiska Bregottpaket och lanserar tre nya storlekar – 250, 500 respektive 750 gram. Från vecka 7 finns de nya förpackningarna i matbutikernas kylar. – Det handlar om att möta upp hushållens skiftande behov, säger Antoine Riché, ansvarig för smör och matfett på Arla Sverige.

Två av tre hushåll köper Bregott någon gång per år och bland konsumenterna finns en mängd olika behov, från singelhushåll till stora familjer. De nya förpackningarna är framtagna för att erbjuda ett så relevant sortiment som möjligt för alla smaker och plånböcker. Den största nyheten är storpacket på 750 gram.

– Bregott har funnits på svenskarnas frukostbord i över femtio år, men hushållens behov har förändrats mycket under den tiden. Vissa köper Bregott någon gång per år och andra gör av med ett stort paket i veckan. Vi hoppas att de nya storlekarna ska göra det lättare för alla att hitta en förpackning som matchar den egna smörkonsumtionen, säger Antoine Riché.

Bregott tillverkas på mejeriet i Götene av grädde från svenska Arlagårdar. Produkten skapades 1969 och har sedan dess varit omtyckt för sitt innehåll av naturligt goda ingredienser som grädde, rapsolja och en nypa salt.

Länkar

Bregott – Naturligt gott sedan 1969

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76