Semifinalisterna utvalda i tävlingen Arla Guldko 2023

Lästid
2 min
Semifinalisterna utvalda i tävlingen Arla Guldko 2023
Publicerad
09 januari 2023
Kontakter:
Presskontakt

Nu har semifinalisterna utsetts i Arla Guldko 2023 i kategorierna Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, Årets Frukostlyft samt Bästa Seniormatglädje. Syftet med tävlingen är att sätta ljus på vardagshjältar som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Nästa steg i tävlingen är jurygruppernas fortsatta arbete med att utse tre finalister i respektive kategori. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 8 maj 2023.

  • Det finns så oerhört mycket kunskap och engagemang i våra offentliga kök och det visar verkligen våra semifinalister. De lyckas lyfta hela måltiden till en ny nivå och det handlar lika mycket om god vällagad mat som att bemöta matgästerna med värme och omtanke. Årets tävlande är verkligen värda att uppmärksammas, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko.

Arla Guldko är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Genom att hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik kan fler bli inspirerade och sporrade.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2023 är Bästa Matglädjeförskola , Bästa Matglädjeskola, Årets Frukostlyft samt Bästa Seniormatglädje . I Arla Guldko finns också utmärkelsen Årets Guldstjärna som delas ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. De tre kandidaterna till detta pris presenteras inom några veckor.

Här är semifinalisterna i Arla Guldko 2023

Bästa Matglädjeförskola
Almarevägens förskola Järfälla
Blanka förskola Vadstena
Blåklocksvägens förskola Eskilstuna
Frida förskola Vänersborg
Förskolan Pärlan, Norrlandia Vårby
Norrahammars förskola Norrahamma
Trummenäs förskola Karlskrona
Sandfallets kooperativa förskola Partille

 

Bästa Matglädjeskola
Kyrkskolan Svedala
Lagmansskolan Mjölby
Lillhagaskolan Nykvarn
Saltåskolan Järna
Stenkulans skola Stenkullen
Stora Hammars skola Höllviken
Torsgårdsskolans kök Vara
Vasaskolan Djursholm
Västerstrandsskolan Karlstad
Väståkraskolan Anderslöv

 

Årets Frukostlyft
Norrstrandsskolan Karlstad
Sjödalsgymnasiet Huddinge
Tunaskolan Tumba
Vålbergsskolan Vålberg
Väståkraskolan Anderslöv

 

Bästa Seniormatglädje
Almängs kök Fotskäl
Bonargården Tibro
Hattstugan vård och utbildning Stånga
Kinnevaldsgården särskilt boende Vederslöv
Lammengatan särskilt boende Lammhult
Lilldals äldreboende Kållekär
Restaurang Kristallen, Bjurdalens serviceboende Boxholm
Seniorköket – Lundgården Bälinge
SVPH – Stiftelsen sällskapet Vänner till Pauvres Honteux  Bromma

Om Arla Guldko

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden och inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola , Bästa Matglädjeskola , Årets Frukostlyft samt utmärkelsen Årets Guldstjärna. Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fem särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier.

Länkar

Läs mer här om Arla Guldko 2023

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76