Ny växtbaserad medlem i Bregott-familjen

Lästid
1 min
Nu utökas Bregott-sortimentet med ett 100 procent växtbaserat alternativ - Bregott från växtriket. Bild: Arla
Publicerad
13 april 2023
Kontakter:
Presskontakt

Allt fler konsumenter efterfrågar i dag växtbaserade alternativ i sin kost. Därför utökas nu Bregott-sortimentet med en ny produkt – Bregott från växtriket. Ett 100 procent växtbaserat alternativ som passar utmärkt att njuta av på ett färskt gott bröd eller ett rustikt knäcke.

Bregott är känd för sin naturligt goda smak och har förgyllt den svenska smörgåsen sedan 1969. Som ett komplement till bordsmatfett med smör lanseras nu även ett växtbaserat alternativ med utgångspunkt i den goda smaken som Bregott är så älskad för. Bregott från växtriket är gjord på raps-, kokos- och sheaolja, samt en nypa salt.

– Vi är så glada över att kunna erbjuda Bregott i ytterligare en variant, till de som önskar äta en mer växtbaserad kost. Vi ser att konsumenter idag gärna växlar mellan mejeriprodukter och växtbaserade alternativ beroende på behov och situation. Då är Bregott från växtriket ett perfekt alternativ, en växtbaserad produkt som inte kompromissar med smaken, säger Karin Granlund, ansvarig för Bregott på Arla.

Bregott från växtriket finns i butik från vecka 19.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76