Nu lanseras Arlas milda kvarg i ny smidig storlek

Lästid
1 min
Nu lanseras Arlas milda kvarg i ny smidig storlek
Publicerad
21 augusti 2023
Kontakter:
Presskontakt

Nu lanserar Arla Mild Kvarg en ny förpackningsstorlek, 450 gram, som passar perfekt till de lite mindre hushållen eller för de som vill variera flera smaker på ett smidigt sätt. Den nya 450-gramsförpackningen kommer i smakerna vanilj och jordgubb – två storfavoriter i Arlas kvargsortiment. Produkterna är proteinrika, har låg fetthalt och innehåller inget tillsatt socker. Den nya förpackningsstorleken finns i butik från och med vecka 36.

Arla Mild Kvarg är en krämig kvarg med ett högt proteininnehåll, låg fetthalt och helt utan tillsatt socker. För den som är aktiv och söker protein på ett enkelt sätt, är Arla Mild Kvarg ett bra val. Produkterna kan ätas som de är, eller toppas med frukt, nötter, bär och liknande.

Lätt att fylla på hela dagen – Arla kvarg passar lika bra till frukost som till mellanmål eller i samband med träning. Den nya förpackningsstorleken blir ett bra alternativ för mindre hushåll där en större förpackning inte går åt eller för de som önskar att ha tillgång till flera smaker utan att köpa en allt för stor mängd.

– Vi ville ta fram en ny förpackningsstorlek som gör Arla Mild Kvarg lite smidigare. Den nya storleken passar perfekt om man önskar att ha fler smaker hemma i kylen utan att det blir överflöd och den får faktiskt plats i träningsväskan om man äter mycket till träningen. Vi är glada att kunna lansera den nya storleken i två av våra mest populära smaker – fyllig vanilj och somrig jordgubb! Båda är lena och härligt krämiga, säger Caroline Tejler, ansvarig för kvarg på Arla.

Sedan tidigare finns Arla Mild Kvarg i 1 000-gramsförpackningar i smakerna naturell, vanilj, blåbär, hallon och persika & passion. Produkterna är laktosfria, har ett högt proteininnehåll (mellan 9,5 och 11 gram per 100 gram), låg fetthalt (0,2 procent) och innehåller inget tillsatt socker.** **

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76