KESO® Cottage Cheese Crushed – en finkornig, krämig och proteinrik nyhet

Lästid
1 min
KESO® Cottage Cheese Crushed – en finkornig, krämig och proteinrik nyhet
Publicerad
21 augusti 2023
Kontakter:
Presskontakt

Nu lanseras KESO® Cottage Cheese Crushed – en helt ny variant av KESO® som med sin finkorniga och krämiga konsistens passar perfekt i matlagning. Produkten kommer i smakerna Naturell och Paprika & chili. Finns i butik från vecka 36.

– Det har blivit allt mer populärt att använda KESO® när man lagar mat, för att göra måltiden mer krämig och proteinrik. KESO® är en mycket proteinrik ingrediens, likt ägg och tofu. Vi är därför glada över att kunna underlätta matlagningen för alla hemmakockar genom att lansera KESO® Crushed. Produkterna kan lätt adderas både i och till maten, i smoothies eller som pålägg på mackan, säger Caroline Arentoft, ansvarig för KESO® på Arla.

Nya KESO®** ** Crushed är finkornig och passar perfekt som en proteinrik ingrediens i matlagningen eller som tillbehör. Den nya konsistensen gör produkterna smidiga att använda i rätter som gratänger, wraps eller att bre på mackan. KESO®** ** Crushed kommer i två smaker – Naturell som enkelt kan smaksättas efter önskemål och Paprika & chili som är smaksatt och färdig för att ge måltiden en extra skjuts.

Produkten innehåller 12 gram protein per 100 gram och 4,3 procent fett (Naturell) respektive 2,9 procent fett (Paprika & chili).

All KESO® tillverkas på Arlas mejeri i Falkenberg.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76