Högskoleturné fortsätter – 7 500 studenter bjuds på gratis frulle

Lästid
1 min
För tredje året i rad rullar Arlas foodtruck ut på campusturné och serverar gratis frukost. Bild: Arla
Publicerad
23 augusti 2023
Kontakter:
Presskontakt

Unga som äter frukost har lättare för att koncentrera sig och mår bättre, det visar Arlas årliga frukostundersökning. För att uppmuntra till bra frukostvanor åker Arlas foodtruck för tredje året i rad ut på campusturné i Borås, Göteborg, Linköping och Uppsala.

Arlas årliga Frukostbarometer, en undersökning om ungas frukostvanor, visar att både elever och lärare upplever att frukost bidrar med många positiva effekter, till exempel ökad koncentrationsförmåga och bättre humör. I undersökningen framkommer även att ju äldre eleverna blir, desto färre äter frukost.

– Vi vet att många unga skippar att äta på morgonen. Det är synd. Frukost är en stund för njutning och ett sätt att samla energi för att orka hela dagen. På turnén vill vi dela den stunden med studenterna, och förhoppningsvis inspirera fler till bättre frukostrutiner som också kan gynna deras studieresultat, säger Fredrik Larm, eventansvarig på Arla.

För att inspirera studenterna åker Arlas foodtruck ut på frukostturné för tredje året i rad. Den här gången är det campus i Borås, Göteborg, Linköping och Uppsala som får besök. Utöver frukostserveringen kommer Arla att cykla runt på området och dela ut mellanmål. Totalt kommer 500 frukostar och 1 000 mellanmålspåsar att delas ut varje dag.

Turnéschema

  • Borås – Borås Universitet – 29 augusti
  • Göteborg – Chalmers – 30–31 augusti
  • Linköping – Linköping Universitet – 12 september
  • Uppsala – Stockholms nation – 26 september

Länkar

Arlas Frukostbarometer 2023

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76