Finalisterna klara i Arla Guldko 2023 Bästa Seniormatglädje

Lästid
1 min
Finalisterna klara i Arla Guldko 2023 Bästa Seniormatglädje: Kinnevaldsgården Växjö, Seniorköket/Lundgården Uppsala, Tre Stiftelser Göteborg. Foto: Mikael Wallerstedt/Jonas Ljungdahl/Catharina Fyrberg/Arla.
Publicerad
07 februari 2023
Kontakter:
Presskontakt

Tre tävlande har gått vidare till final i Arla Guldko 2023 i kategorin Bästa Seniormatglädje. Finalisterna kommer nu att detaljgranskas av jurygrupper där bland annat stjärnkocken Malin Söderström deltar. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 8 maj 2023.

– Det gemensamma för de tre fantastiska finalisterna i Bästa Seniormatglädje är deras helhetssyn på vad en god måltid består av. Välsmakande, näringsriktig mat vackert serverad, inbjudande miljö och stor omtanke och respekt för gästen är delar som de alla lyfter fram. De gör ett imponerande arbete för att göra måltiden till dagens höjdpunkt för de äldre, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2023 är Bästa Matglädjeförskola , Bästa Matglädjeskola , Årets Frukostlyft samt Bästa Seniormatglädje. Samtliga finalister presenteras under vecka 6.

I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. De tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras vecka 8.

Finalisterna i Arla Guldko 2023, Bästa Seniormatglädje
Seniorköket/Lundgården Uppsala
Kinnevaldsgårdens särskilda boende Växjö
Tre Stiftelser Göteborg

Om stjärnkockarna i jurygrupperna

  • Marie Skogström, driver Mat och vin i Slottsparken, Malmö, coach för svenska kocklandslaget. Marie deltar i juryn för Bästa Matglädjeförskola.
  • Paul Svensson, driver restaurangen Paul & Taylor Lanthandel i Sundbyberg, där hållbarhet är ett av nyckelorden. Paul deltar i juryn för Bästa Matglädjeskola.
  • Martin Moses, Årets Kock 2019, ägare restaurang Human i Göteborg. Martin deltar i juryn för Årets Frukostlyft.
  • Malin Söderström, driver restaurangen Moderna museet på Skeppsholmen i Stockholm. Malin deltar i juryn för Bästa Seniormatglädje.

Kontaktuppgifter till finalisterna i Arla Guldko 2023 Bästa Seniormatglädje

Om Arla Guldko

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden och inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier.

Länkar

Läs mer om Arla Guldko här

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76