Arla vinner upphandling i Örebro län

Lästid
1 min
Länets förskolor, skolor och äldreboenden får de kommande fyra åren mjölk, smör, grädde, fil och yoghurt från Arla. Majoriteten av mejeriprodukterna är ekologiska. Foto: Arla
Publicerad
16 november 2023
Kontakter:
Presskontakt

Bondeägda Arla vinner Örebros mejeriupphandling och fortsätter som leverantör till de största kommunala köken i Örebro och kranskommuner. Avtalet löper under fyra år och omfattar en årsvolym på runt 1 775 ton färska mejerivaror och matfett till ett totalt värde av cirka 100 miljoner kronor.

I förra veckan stod det klart att Örebro och de nio närliggande kommunerna Askersund, Hallsberg, Hällefors, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg och Ljusnarsberg har valt Arla som mejerileverantör. Avtalet är helt nytt för Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora, medan resten av kommunerna har haft Arla som leverantör de senaste åren.

Arlas breda sortiment av ekologiska och laktosfria produkter bidrog till vinsten. Avtalet i Örebro kommun träder i kraft den 1 december 2023, medan de nio kranskommunerna kör igång den 3 februari 2024.

– Vi är så glada och stolta över att få fortsatt förtroende som leverantör, och att ytterligare fyra Närkekommuner nu valt att samarbeta med oss. De kommande fyra åren får närmare 400 storkök på förskolor, skolor och äldreboenden i länet färska mejeriprodukter från Arla, säger Christer Lundin, chef för Foodservice på Arla.

Sju av tio svenskar har en Arlagård som sin närmaste mjölkgård. I Örebro län finns 45 Arlagårdar. För Arlas ägare, mjölkbönderna, är hållbarhetsfrågan central. Lika självklart som det är för bönderna att ta hand om sina kor på bästa sätt, är det viktigt för dem att värna om naturen och miljön.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76